featured health & wellness interiors 

Kanata North Dental -kids zone
Kanata North Dental -kids zone

The existing kids zone has been made more inviting, safe, playful and organized.

press to zoom
Kanata North Dental - reception
Kanata North Dental - reception

New finishes for the floor, walls, ceiling & refinishing the existing reception desk, has significantly improved he look of this existing dental office.

press to zoom
Conval-Aid - showroom
Conval-Aid - showroom

[Designed by Erika Ferrarin for KADC] Custom cabinetry with slat board and adjustable shelves allows for an organized flexible display area, while closed storage below hide the overstock

press to zoom
Kanata North Dental -kids zone
Kanata North Dental -kids zone

The existing kids zone has been made more inviting, safe, playful and organized.

press to zoom
1/28
Kanata North Dental - kids zone
Kanata North Dental - kids zone

The existing kids zone has been made more inviting, safe, playful and organized.

press to zoom
Kanata North Dental - reception
Kanata North Dental - reception

New finishes for the floor, walls, ceiling & refinishing the existing reception desk, has significantly improved he look of this existing dental office.

press to zoom
Kanata North Dental - waiting area
Kanata North Dental - waiting area

New waiting area layout with upscaled comfy waiting chairs, as created a waiting area that is a pleasure to be in.

press to zoom
Kanata North Dental - reception
Kanata North Dental - reception

Adding client's logo in 3D lettering on new stone feature wall at reception, creating a space that aligns with client's brand direction.

press to zoom
Sinclair Dental - entry
Sinclair Dental - entry

The angled section of the reception desk mimics the angled glass entry.

press to zoom
Sinclair Dental - reception area
Sinclair Dental - reception area

Ceramic sculptural tile on the reception desk front is easy to clean and makes a striking statement. The company's tag line on the wall personalizes the space for the employees as well as clients.

press to zoom
Sinclair Dental - reception area
Sinclair Dental - reception area

The cantilevered section of the reception desk serves as the barrier-free counter. An offset geometric light fixture is the gem in the space and adds necessary task light at night.

press to zoom
Constitution Dental - main waiting
Constitution Dental - main waiting

Painted suspended ceiling panel received a treatment of custom designed vinyl pattern inspired by the client's corporate logo.

press to zoom
Constitution Dental - mall reception
Constitution Dental - mall reception
press to zoom
Constitution Dental - main waiting
Constitution Dental - main waiting

Modular glass wall system was used for the doctor's office and waiting area, allowing for possible reuse in the future.

press to zoom
Constitution Dental - main reception
Constitution Dental - main reception

The wood slat system with acoustical membrane runs up the wall and curves onto the ceiling, joining the reception area with the waiting area and bringing an element of warmth to the space.

press to zoom
Constitution Dental - operatory
Constitution Dental - operatory

The granite wall was saved during the demolition of the space. Making use of beautiful existing materials is important to reducing landfill waste.

press to zoom
Constitution Dental - mall reception
Constitution Dental - mall reception

The suspended ceiling, running down the stairs, acts as wayfinding linking the two reception and waiting areas located at either end of the space.

press to zoom
Constitution Dental - mall reception
Constitution Dental - mall reception

Suspended metal spun plexi panels create visual privacy between the waiting area and corridor.

press to zoom
Bayshore Trillium Dental -storefront
Bayshore Trillium Dental -storefront

Modular walls and custom faux vertical columns were used to create the new updated storefront. Existing backlit signage lettering was repurposed, with the addition of new pin mounted stainless steel lettering for an updated look.

press to zoom
Bayshore Trillium Dental - reception
Bayshore Trillium Dental - reception

Back reception wall features textural panels in a checker board pattern which glimmers with the light.

press to zoom
Bayshore Trillium Dental - reception
Bayshore Trillium Dental - reception

Custom reception desk has been designed with removable curved vertical panels in recycled white leather.

press to zoom
Bayshore Trillium Dental - reception
Bayshore Trillium Dental - reception

Lighting fixtures above reception desk not only provides task light for reception staff, the shadows produced by the fixtures create textures onto ceiling and partitions.

press to zoom
Bayshore Trillium Dental - operatory
Bayshore Trillium Dental - operatory

Custom millwork throughout operatory rooms c/w chemically resistant laminates and environmentally-friendly easy to clean solid surfacing counter tops.

press to zoom
Bayshore Trillium Dental - corridor
Bayshore Trillium Dental - corridor

Commercial grade vinyl wall covering on corridor partitions provide a wear resistant easy to clean surface. High gloss white panels with accent LED beam light fixtures creates visual interest along a lengthy corridor.

press to zoom
East Boro Dental Centre - reception
East Boro Dental Centre - reception

Large scaled graphic wallpaper provides a highly visual backdrop to the custom reception desk with removable vinyl cladded curved front panels

press to zoom
East Boro Dental Centre - corridor
East Boro Dental Centre - corridor

Two tone flooring pattern breaks up a lengthy corridor and creates visual interest at a minimal cost

press to zoom
East Boro Dental Centre - operatory
East Boro Dental Centre - operatory

A splash of colour added to the patient chairs gives the operatories a modern vibe.

press to zoom
East Boro Dental Centre - lounge
East Boro Dental Centre - lounge

Bright colour in key areas (such as furniture and painted partitions) allows for ease of updating the look in the future

press to zoom
Conval-Aid - showroom
Conval-Aid - showroom

[Designed by Erika Ferrarin for KADC] Home care products and mobility equipment can be organized and viewed easily within the home settings created in the pod unit

press to zoom
Conval-Aid - showroom pod
Conval-Aid - showroom pod

[Designed by Erika Ferrarin for KADC] ' ... positive comments by all about our new space. The unique layout of the showroom and the design of our new customizable millwork, has enabled us to demonstrate our equipment and products in a way that has proven to be a great selling tool. ' Merrill Ed Director, Conval-Aid

press to zoom
Conval-Aid - showroom
Conval-Aid - showroom

[Designed by Erika Ferrarin for KADC] Custom cabinetry with slat board and adjustable shelves allows for an organized flexible display area, while closed storage below hide the overstock

press to zoom
Conval-Aid - reception area
Conval-Aid - reception area

[Designed by Erika Ferrarin for KADC] Custom circular bulkhead, dropped from an open joist painted ceiling, brings the area at reception to human scale and reduces noise levels

press to zoom